Onderwijs

De Vereniging Unie van Marokkanen in Gorinchem is een multifunctioneel centrum waarin ook Moskee Annasr is gevestigd. VUMG is ook bedoeld als opleidingscentrum. We proberen ons onderwijssysteem toegankelijk en professioneel te laten functioneren. We zijn bezig om een vernieuwd onderwijssysteem te ontwikkelen.

Kinderonderwijs

Naast kennis over de islam proberen wij ook de kinderen bewust te maken en kennis bij te brengen over allerlei (sociale, culturele) zaken waarmee ze in de samenleving geconfronteerd worden. Dit gaat gepaard met het toelichten van onderwerpen uit de islam en het aangaan van een dialoog met de kinderen.

Lees meer

Hifd Al Quran

De profeet Mohammed (vrede zij met hem) heeft gezegd: “De beste onder jullie is degene die de koran leert, en deze verder onderwijst”. (Sahieh al Boekharie)

Gezien de belangrijke rol die de Koran speelt in ons dagelijkse leven , zijn we sinds 2018 gestart met het geven van Hifd-al Koran lessen op traditionele wijze. Dat betekent met inkt op een houten schrijfbord schrijven en vanuit daar de Koran memoriseren. Deze lessen worden gegeven door ervaren docenten en een imam die zelf de gehele Koran gememoriseerd hebben.

Wil jij ook tot deze gezegende groep behoren, meld je dan aan via het inschrijfformulier.
Voorwaarden:

1. Je bent een jongen/meisje en je bent 7 jaar of ouder.
2. Je kunt zelfstandig koran lezen en schrijven.
3. Minimaal 1x per week aanwezig

Lees meer

Vrouwenonderwijs

Bij de VUMG bieden wij Arabisch-, Koran- en Godsdienstonderwijs voor vrouwen vanaf 16 jaar. Dit wordt wekelijks gedurende twee uur aangeboden op verschillende dagen, tijden en niveaus. De lessen worden verzorgd door gemotiveerde, bekwame docentes.

Lees meer

Huiswerk-begeleiding

De ervaring leert dat het voor leerlingen moeilijk kan zijn om hun huiswerk te maken. Kinderen vinden het lastig om aan te geven waar ze moeite mee hebben en kunnen daardoor niet makkelijk aan de slag gaan. Dat kan aan meerdere factoren liggen. Denk aan concentratieproblemen waar afleiding door telefoons, computers of televisie een grote rol in speelt. Maar dat kan ook aan een verkeerde werkhouding liggen in de zin van planning en aanpak. Leerlingen vinden het moeilijk om zich goed voor te bereiden op toetsen en de juiste studietechnieken toe te passen.

Door individuele en/of groepsbegeleiding krijgen leerlingen hulp bij alle aspecten van hun huiswerkopdrachten. Huiswerkbegeleiding wordt elke woensdagavond aangeboden in onze moskee van 18.00 tot 20.00 uur.

Momenteel hebben we voldoende vrijwilligers bereid gevonden om het traject te starten, maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwillgers die graag een steentje willen bijdragen. Meld je aan door een mail te sturen naar [email protected]

Lees meer